Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Salata: sănătoasă și delicioasă

Salata ajunge doar pe o măsea sau este mâncare pentru iepuri? Prostii. Deși căpățânile de salată sunt formate, în mare parte, din apă, acestea conțin, de asemenea, multă vitamina C, fibre și minerale, precum potasiu și magneziu. Îți vom spune tot ce trebuie să știi despre leguma verde.

Informații utile

Salata are următoarele proprietăți speciale

Salata este bogată în compuși vegetali secundari, caroten și flavonoizi, care susțin sănătatea. Cu toate acestea, frunzele individuale de salată verde nu te ajută să te saturi. O salată devine o mâncare adevărată doar atunci când frunzele verzi se amestecă cu alte ingrediente. În primul rând, aceasta include alte legume, cum ar fi castraveții, roșiile, ciupercile sau ardeii prăjiți.


Proveniență

De unde provine salata?

Salată proaspătă în detaliu

Habitatul natural al cicoarei este în regiunea mediteraneeană și acolo este considerată un ingredient de zi cu zi. De cele mai multe ori, aceasta nu este la fel de populară ca alte soiuri de salată, însă, pentru iubitorii de soiuri exotice, se află adesea în fruntea listei. Salata iceberg provine din Statele Unite ale Americii și este o variantă de salată verde. Pentru a se dezvolta, salata iceberg preferă un climat blând și umed. Fetica a devenit cunoscută mai întâi în regiunea Caucazului, înainte de a deveni populară și în Europa. În prezent, se cultivă aproape peste tot în zonele temperate. Pe de altă parte, sfecla elvețiană (mangold) se cultivă în principal în țările mediteraneene și în Orientul Mijlociu. În Europa, sfecla elvețiană (mangold) se cultivă în special în sudul Spaniei și în sudul Italiei.


Sezon

Când este sezonul salatei?

Cu câteva excepții, cele mai multe salate sunt în sezon primăvara și vara. Ca urmare a cererii ridicate pe tot parcursul anului, toate soiurile se cultivă și în sere. Oricât de încântătoare ar fi această ofertă largă pe tot parcursul anului, soiurile din sere nu pot concura cu căpățânile care cresc în aer liber. Salata din aer liber are frunze mai cărnoase, o aromă intensă și conține mai multe vitamine și minerale.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită salata și cum se depozitează aceasta?

Salată proaspătă în detaliu

Cicoare și salată iceberg

Cicoarea este mai degrabă o legumă universală decât o salată. Cicoarea are o aromă deosebit de intensă. Când este prăjită, are un gust ușor amar și sărat. Salata iceberg este una dintre cele mai populare salate. Este un tip de salată verde și are un gust dulce. Bine condimentată, salata iceberg are un gust mai intens decât alte salate. Se servește de minune ca aperitiv și este bogată în vitamine.

Fetică

Fetica este considerată una dintre cele mai sănătoase salate și este o garnitură perfectă pentru mesele copioase, dar se poate servi și ca fel principal. Se combină foarte bine cu nucile și cu baconul prăjit.

Sfeclă elvețiană (mangold)

Sfecla elvețiană (mangold) este foarte cunoscută pentru trei soiuri. Există soiul cu tulpini galbene, care este cel mai bun pentru o salată proaspătă. Apoi, mai există și sfecla roșie (mangold) cu tulpini verzi și roșii, dar acestea trebuie să fie gătite și se consumă cel mai bine ca garnitură la pește și carne. Sfecla roșie (mangold) are un gust bun ca garnitură la pește. Cel mai bine este să folosiți mult usturoi și ulei de măsline atunci când o preparați.

Spanac

Spanacul poate fi consumat și sub formă de salată, în special spanacul cu frunze crude. Dar este, de asemenea, un preparat clasic și sub formă de cremă de spanac. Frunzele crude de spanac rezistă doar câteva zile. Cu cât se consumă mai proaspăt, cu atât frunzele sunt mai suculente. Spanacul poate fi congelat fără probleme. Cu toate acestea, nu mai poate fi folosit pentru salată atunci când este decongelat.


Rețete

Ce puteți găti cu salată


Ingrediente

Ce conține salata

Salata iceberg este extrem de săracă în calorii și, prin urmare, este un aliment ideal pentru dietă. Fetica, pe de altă parte, este soluția ideală pentru a susține sistemul imunitar al organismului, în special pe timpul lunilor de iarnă, datorită conținutului său nutritiv extrem de benefic. De asemenea, sfecla roșie (mangold) coaptă este considerată deosebit de benefică pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de substanțe vitale și minerale. Planta este bogată în vitamina K, vitamina A și vitamina E, precum și în sodiu, magneziu, potasiu și fier. Uleiurile de muștar pe care le conține rucola au un efect antibacterian.