Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tonul la conservă: o delicatesă conservată

Tonul conține opt specii diferite de pești răpitori. Este un pește comestibil important, dar populația lui este pe cale de dispariție. Tonul este cunoscut în special sub formă de file de pește la conservă, dar se consumă și crud sau pe grătar.

Informații utile

Tonul la conservă are următoarele proprietăți speciale

Ton la conservă în detaliu

Tonul la conservă are o consistență fermă și cărnoasă, fiind maroniu sau gri, în funcție de lichidul în care a fost conservat. Gustul tonului la conservă este ușor ațos și neutru și, din când în când, are un gust ușor sărat. Tonul se combină ideal cu alimentele cu gust acrișor, datorită gustului său. În conservă, tonul este adesea amestecat cu uleiuri aromate sau cu legume.


Proveniență

De unde provine tonul la conservă?

Tonul provine din toate apele subtropicale, tropicale și temperate, la adâncimi de până la 1000 metri. Unele tipuri de ton, cum ar fi tonul cu înotătoare galbene, se găsesc exclusiv în zonele subtropicale și tropicale, în timp ce tonul alb se întâlnește în Marea Mediterană.


Sezon

Când este sezonul tonului la conservă?

Tonul se pescuiește în toate oceanele lumii în lunile de vară, din iulie până în septembrie. În afara acestor luni, fie sezonul este închis, fie se pescuiește în condiții ineficiente. Datorită conservării, tonul la conservă este disponibil pe perioada întregului an. Tonul proaspăt este, pe de altă parte, disponibil doar în timpul sezonului de pescuit.

Ofertele noastre de produse greu perisabile

Valabilitate: din 25.07.2024 până în 31.07.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit tonul la conservă și cum se depozitează acesta?

Ton la conservă în detaliu

Tonul la conservă se mănâncă crud sau se servește ca ingredient pentru diverse salate, garnituri sau preparate de toate felurile. Datorită ambalării practice în conserve, poate fi folosit ca o gustare ideală și sănătoasă pentru călătorii. Odată desfăcut, tonul trebuie acoperit și păstrat la frigider cel mult două zile, apoi nu mai poate fi consumat. Tonul la conservă nedesfăcut poate fi păstrat pentru o perioadă de un an sau mai mult.


Rețete

La ce poți folosi tonul la conservă


Ingrediente

Ce conține tonul la conservă

Acizii grași Omega 3 sunt foarte valoroși și se găsesc în special în peștii grași, cum este tonul. În plus, tonul conține vitamina B și substanțe minerale importante, precum magneziul și calciul.

Valoare nutritivă
 

kcal: 100 kcal

Carbohidrați: 0,7 g

Proteine: 22,84 g

Grăsimi: 0,41 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,95 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,52 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 1,34 mg

Potasiu: 226 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 360 mg