Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Schimbarea prin Artă

Primul pas spre schimbare este recunoașterea și informarea.
În toamna anului 2022, am lansat campania “Schimbarea prin Artă”, prin intermediul căreia ne-am propus promovarea tinerelor talente printr-o serie de lucrări murale.

Despre campanie

Sub umbrela „Implicarea face Diferența” AVI Moldova, cu suportul Kaufland Moldova, a venit cu o oportunitate pentru tinerii artiști din Moldova, invitându-i la realizarea unei lucrări murale cu tematica protecției mediului.

În cadrul proiectului, am desfășurat un concurs în care tinerii pictori au avut oportunitatea să aplice cu propriile lucrări. Din peste 51 picturi recepționare, au fost selectate acele 3 lucrări câștigătoare, care pot fi admirate pe pereții interiori ai magazinului Kaufland de pe strada Kiev 7. Aceste picturi sunt vizualizate acum de către mii de trecători și cumpărători.

Lucrările câștigătoare

fatuias

„Fatuitas”
Anastasia Sindjaradze

„Din cauza consumului exagerat, o mare parte a planetei noastre riscă să fie ocupată de deșeuri. Acestea se întâlnesc chiar și acolo unde omul nu ajunge fizic, însă ajung urmele acțiunilor lui. Trebuie să ne asigurăm că gunoaiele aruncate de om nu vor înlocui ființele vii, iar promovarea sustenabilității și a reciclării este ceea ce ne va asigura viitorul.”

bifurcare

„Punct de bifurcare”
Anastasia Sindjaradze

„Pictura este o interpretare cochetă a recunoscutei opere a lui Rene Magritte - Golconda. Această imagine arată copaci în formă de baloane și sticle care se țin de sforile „baloanelor”. Dacă renunțăm la firele de salvare (reciclare și reutilizare a sticlelor) riscăm să cădem în abisul schimbărilor climatice ireversibile.”

darul

„Darul de neînlocuit”
Cristina Gherța

„Prea multe au căzut pe umerii fragili ai naturii: grămezi de deșeuri, uzine și fabrici care poluează atmosfera, epuizarea resurselor naturale, schimbările climatice și alte impedimente ce au fost cauzate de factorul uman; dar Ea continuă să ne iubească, ne oferă casă și daruri generoase. În plus, natura este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru om. Datoria noastră este să readucem la viață planeta și să avem grijă de natură așa cum ea are grijă de noi”.

Implicarea Face Diferența

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu magazine în 8 țări, și o rețea de 7 magazine în Republica Moldova. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Credem ferm în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Kaufland a investit în 2020 peste 4,8 milioane MDL în comunitate, prin proiectele derulate împreună cu ONG-urile partenere, în cauze sociale, sănătate, educație, cultură și mediul înconjurător. Protecția mediului este un subiect important pentru Kaufland. Peste 551 de tone de deșeuri din operațiunile din activitatea noastră au fost reciclate în 2020, dintre care plastic, ambalaje, baterii, ulei de gătit, hârtie etc.