Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.md/retete

Somon în crustă de pesto

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 562/​2351
  kcal / kJ
 • 16 g
  carbo-hidrați
 • 38 g
  proteine
 • 39 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  562/2351 kcal/kJ, 16 g carbo-hidrați, 38 g proteine, 39 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 fileuri de somon, cu piele
4 felii de pâine integrală
2 căței de usturoi
60 g frunze proaspete de busuioc
2 linguri semințe de pin prăjite
80 ml ulei
3 linguri parmezan ras proaspăt

Preparare

  1

Se încinge cuptorul la 200°C. Se îndepărtează oasele din somon, folosind o pensetă. Se așază peștele, cu pielea în jos, pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament.

  2

Se aranjează feliile de pâine pe o tavă, se ung cu puțin ulei și se coc 5 minute pe fiecare parte sau până ce sunt aurii și crocante. Se lasă să se răcească. Rupând pâinea în bucăți, se trece în vasul unui blender și se procesează până când se transformă în pesmet. Se varsă pesmetul într-un castron.

  3

Se pun în blender usturoiul curățat, busuiocul și semințele de pin, apoi se procesează până ce ingredientele sunt bine mărunțite. Se toarnă uleiul și se mixează din nou. Se adaugă compoziția, împreună cu parmezanul ras, la pesmetul din castron și se amestecă totul.

  4

Se întinde amestecul pentru crustă pe fiecare file de somon. Se coace peștele 20-25 de minute, în funcție de grosime. Se încearcă cu vârful cuțitului; somonul trebuie să fie translucid în mijloc, iar crusta de pesto trebuie să fie crocantă. Se servesc fileurile imediat.