Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Carnea de vită: puține calorii, conținut ridicat de proteine

Carnea de porc și carnea de vită reprezintă cele mai apreciate tipuri de carne. Termenul general de carne de vită se referă la totalitatea părților din vită. De la începutul secolului al XIX-lea, vitele erau crescute în scopul producției de carne și de lapte.

Informații utile

Carnea de vită are următoarele proprietăți speciale

Carnea de vită este bogată în proteine și are un conținut moderat de grăsimi. Carnea de vită conține în medie doar aproximativ 250 de calorii la 100 de grame, care se împart din punct de vedere tehnic al macronutrienților în aproximativ 26 grame de proteină, în medie 15 grame de grăsime și 0 grame de carbohidrați. Conținutul efectiv de proteine și grăsimi depinde de partea folosită din vită. În principiu, vrăbioara și fileul de vită sunt bucățile din vită cele mai bogate în proteine și, în același timp, cu cel mai sărac conținut de grăsimi.

Carne de vită proaspătă în detaliu

Modurile de preparare diferă în funcție de bucata de vită. În timp ce fripturile de vită sunt bune pentru prăjit, tartarul de vită proaspăt se poate consuma, de exemplu, crud. În principiu, carnea de vită are o textură marmorată, care reprezintă conținutul de tendoane din mușchi. Mușchiul pur are o culoare roșie spre maronie. Carnea de vită are un gust foarte puternic, aromat, ușor amărui. Vârsta și conținutul de grăsime al animalului influențează gustul cărnii de vită. Consistența cărnii de vită este inițial tare, dacă este totuși bine preparată, devine fragedă și suculentă.


Proveniență

De unde provine carnea de vită?

Oamenii consumă carne de vită de mii de ani și aceasta a intrat în meniu odată cu creșterea animalelor. În prezent, carnea de vită se produce în întreaga lume. Se poate face o diferență între pășunatul în interior și cel în exterior. După tăiere, carnea de vită este direct procesată în diferite bucăți.


Sezon

Când este sezonul cărnii de vită?

Carnea de vită, în diferitele ei variații, este disponibilă pe tot parcursul anului. Carnea de vită se poate cumpăra direct în formă proaspătă, de la vitrinele cu produse reci sau congelată. În plus, există și varianta de carne de vită uscată (așa-numitul „Beef Jerky”), disponibilă la pungă.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită carnea de vită și cum se depozitează aceasta?

Carne de vită proaspătă în detaliu

Pentru producția de carne de vită, se folosesc în total 13 părți din vită. Printre acestea se numără ceafa, garful, vrăbioara, fileul, șoldul, pulpa, nucă, fleica, pieptul, capul de piept și mugurul, bletul cu față, spata, rasolul față și spate, precum și coada. Cele mai bune bucăți de carne de vită sunt, de obicei, vrăbioara sau fileul de vită, care se caracterizează, în primul rând, prin proporția mare de mușchi slab. De obicei, ceafa de vită este grasă, dar are un gust bogat.

Produse din carne de vită

Carnea de vită este procesată sub multe forme, în diverse produse din carne. De exemplu, se produc fripturi de vită, șnițel de vițel, tartar de vită, carne tocată de vită, ramstec și ruladă de vită. Picioarele și coastele se folosesc adesea în ciorbă. Carnea de vită se poate consuma crudă sau se poate prăji, fierbe, căli și se poate face pe grătar. Se păstrează la frigider la o temperatură de 4 grade timp de 3-4 zile.


Rețete

La ce poți folosi carnea de vită


Ingrediente

Ce conține carnea de vită

În general, carnea de vită este un aliment sănătos. Foarte avantajos este conținutul ridicat de proteine, relevant pentru dezvoltarea musculară și acesta susține sistemul imunitar al organismului. Datorită conținutului ridicat de creatină, în special sportivii consumă carne de vită. Bucățile bogate în grăsimi ar trebui consumate cu precauție. Indiferent de acest lucru, carnea de vită este o sursă excelentă de vitamina B12 și vitamina D, care sunt importante pentru diferite funcții metabolice din organismul uman.