Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Produsele din carne și mezelurile: oferă multe proteine

Produsele din carne și mezelurile sunt preparate din carne sau prin procesarea cărnii. În acest caz, caracteristicile tipice ale cărnii proaspete nu mai trebuie să fie vizibile la tăierea produsului din carne.

Informații utile

Produsele din carne și mezelurile au următoarele proprietăți speciale

Produsele din carne prelucrată se numesc, clasic, mezeluri. Se prepară în așa fel încât să poată fi tartinate sau feliate și constau, de obicei, din bucăți de carne tocată, slănină, măruntaie și șorici. În acest context, este posibil și un amestec de carne tăiată în cubulețe, carne tocată, fâșii de carne înăbușite sau gulaș. Pentru producția de carne sau mezeluri, se folosesc produse din carne provenite de la următoarele animale de fermă, de exemplu: pui, cocoș, curcan, vițel, vită, porc, mistreț, gâscă, rață, miel și capră. În plus, există și produse din carne și mezeluri conservate. Acestea, la rândul lor, sunt disponibile în conserve gata pentru a fi servite și conțin adesea produse deja pregătite pentru consum, cum ar fi ragout fin sau vita sărată.

Produse din carne și mezeluri proaspete în detaliu

Produsele din carne și mezelurile sunt, de obicei, bogate în proteine, precum și în grăsimi animale. Conținutul de proteine variază între 15 și 25 de grame la 100 de grame de carne, în funcție de produs. Mai mult, în funcție de sortiment, în produsele din carne și mezeluri se găsesc între 1 și 25 de grame de grăsime la 100 de grame de produs. În cadrul procesului de preparare, se adaugă, de asemenea, diverși aditivi și condimente la produsele din carne și mezeluri, pentru a le îmbunătăți termenul de valabilitate și gustul.

Mai multe despre aditivi și condimente

Printre exemple se numără fosfații, coloranții și conservanții, diverși antioxidanți, potențiatorii de aromă și dioxidul de sulf. Sărurile cu nitriți sunt adesea utilizate ca mijloace de a conserva carnea în saramură. În plus, produsele din carne și mezelurile conțin adesea albuș, precum și proteine vegetale, amidon și produse din cereale. De asemenea, pot conține lapte, lapte praf, precum și proteină din lapte, produse din smântână și umpluturi sub formă de brânză, nuci sau legume, precum și gelatină. Produsele din carne și mezelurile conțin numeroase vitamine B, cum ar fi vitaminele B1, B6 și B12. Toate vitaminele din grupa B au efecte pozitive asupra metabolismului și sunt esențiale pentru formarea sângelui.


Proveniență

De unde provin produsele din carne și mezelurile?

Istoria produselor din carne și a mezelurilor are deja câteva mii de ani. Produsele chinezești din carne de miel sau de capră au fost menționate pentru prima dată în China Antică în jurul anului 600 î.Hr. Primele mezeluri în sensul modern al cuvântului au fost făcute în Scoția; mâncarea națională scoțiană „haggis” este considerată strămoșul cârnaților de astăzi.

Produsele din carne și mezelurile au o tradiție lungă.

Produsele din carne și mezelurile se preparau mai întâi din resturile de la animalele din gospodărie, în timp ce bucățile bune de carne sau fileurile erau, de obicei, consumate imediat. Prin diferite metode de conservare, produsele din carne și mezelurile s-au dezvoltat bucată cu bucată. Mitologia greacă menționează sângeretele, care era făcut din intestine de animale umplute cu sânge. O nouă dezvoltare a produselor din carne și mezelurilor a avut loc în Evul Mediu, când a fost inventată tehnica de conservare a cărnii în saramură. A fost pentru prima dată când carnea a fost conservată cu diferite săruri și, astfel, putea fi consumată chiar și după săptămâni sau luni fără probleme.


Sezon

Când este sezonul produselor din carne și mezelurilor?

Produsele din carne și mezelurile sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite produsele din carne și mezelurile și cum se depozitează acestea?

Produse din carne și mezeluri proaspete în detaliu

Produsele din carne și mezelurile se folosesc ca gustare sau ca tartine pe pâine. În funcție de produs, se folosesc preparate din carne și mezeluri pentru ungere sau feliere, care apoi, în combinație cu unt sau cu cremă de brânză, servesc ca pastă tartinabilă sau topping. În plus, produsele din carne și mezelurile sunt un ingredient popular pentru prepararea mâncărurilor din carne tocată. La fel de apreciate sunt și produsele din carne sau mezelurile pe grătar, unde se folosesc în special cârnații. Produsele din carne și mezelurile pot fi consumate în principal crude. În cazul unor produse din carne și mezeluri, se recomandă prăjirea sau prepararea pe grătar în prealabil.Ingrediente

Ce conțin produsele din carne și mezelurile

Cei mai importanți nutriționiști recomandă consumul a maximum 300-600 de grame de produse din carne sau mezeluri pe săptămână. Pe termen lung, conținutul ridicat de nitrați poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare. În afară de aceasta, produsele din carne și mezelurile sunt alimente sănătoase, atâta timp cât sunt consumate cu moderație și sunt de calitate superioară. Acestea conțin cantități mari de proteine valoroase și o mulțime de nutrienți și minerale vitale. Trebuie menționate în mod special vitaminele B6 și B12, care sunt vitale. Organismul uman nu poate produce singur vitamina B12, motiv pentru care aceasta trebuie să fie asigurată prin alimentație.