Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rădăcina de pătrunjel: gustoasă în supe și tocănițe

Rădăcina de pătrunjel reprezintă partea de rădăcină a pătrunjelului, care, la rândul ei, aparține familiei Apiaceae. Rădăcina de pătrunjel este o legumă rădăcinoasă clasică, care are o aromă proprie picantă și ușor acrișoară.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale rădăcinii de pătrunjel 

Rădăcină de pătrunjel proaspătă în detaliu

Rădăcina de pătrunjel (Apiaceae), numită și pătrunjel de rădăcină sau pătrunjel tuberos, este o rădăcină cilindrică care se îngustează spre partea din față și are un aspect neuniform. Culoarea variază de la ocru la alb și are o lungime cuprinsă între 20 și 35 cm. Rădăcinile mature de pătrunjel ajung la o greutate de 250 sau chiar 500 de grame și sunt o legumă comună pentru supă, în special în regiunea sud-estică a Mediteranei.


Proveniență

De unde provine rădăcina de pătrunjel?

Rădăcina de pătrunjel este originară din Europa de Est sau de Nord, unde a fost un aliment popular timp de mii de ani. În epoca romană, însă, rădăcina de pătrunjel a devenit populară și în partea de sud a Europei. În prezent, rădăcina de pătrunjel se cultivă aproape în întreaga lume, dar în special în Germania, Polonia, Italia și Turcia.


Sezon

Când este sezonul rădăcinii de pătrunjel?

Rădăcina de pătrunjel preferă un climat temperat și sezonul său este din octombrie până în ianuarie. Prin urmare, rădăcina de pătrunjel este disponibilă în stare proaspătă în special în lunile de toamnă și de iarnă, în timp ce variantele murate sunt de obicei disponibile în lunile de primăvară și de vară.

Ofertele noastre de legume proaspete

Valabilitate: din 18.06.2024 până în 19.06.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită rădăcina de pătrunjel și cum se depozitează aceasta?

Rădăcină de pătrunjel proaspătă în detaliu

Rădăcinile de pătrunjel sunt un ingredient popular pentru prepararea supelor sau a tocănițelor. În plus, rădăcinile de pătrunjel mature reprezintă o alternativă pentru paste, în special în bucătăria vegană. Acestea se pot păstra la frigider, într-un loc întunecat, timp de până la trei săptămâni.


Rețete

Ce puteți găti cu rădăcină de pătrunjel


Ingrediente

Ce conține rădăcina de pătrunjel

Rădăcină de pătrunjel proaspătă în detaliu

Rădăcinile de pătrunjel mature conțin cantități mari de vitamina C; de aceea, reprezintă un stimulent imunitar ideal în lunile de toamnă și de iarnă. În plus, vitaminele B pe care le conțin asigură un metabolism sănătos și un sistem nervos funcțional. 

Valori nutritive
 

kcal: 48 kcal

Carbohidrați: 6,05 g

Proteine: 2,88 g

Grăsimi: 0,47 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,23 mg

Vitamina C: 41 mg

Vitamina E: 1,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 39 mg

Fier: 0,85 mg

Potasiu: 399 mg

Magneziu: 26 mg

Sodiu: 12 mg