Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Peștele de apă sărată: proaspăt din mare

„Peștele de apă sărată” ca aliment include toate speciile de pești care se găsesc în mare și care pot fi consumați. Se deplasează adesea în bancuri și, de obicei, la adâncimi mari. Peștele de apă sărată, numit și pește de mare sau oceanic, trăiește în ape sărate.

Informații utile

Peștii de apă sărată au următoarele proprietăți speciale

Peștele de apă sărată are un gust subtil, dar bogat, deoarece are un conținut destul de ridicat de grăsimi; peștii răpitori și peștii de apă sărată pescuiți în regiunea ecuatorială au un conținut mai mic de grăsimi decât peștii pașnici și peștii de apă sărată din regiunile mai nordice. Peștele de apă sărată este ușor de digerat și este o sursă de proteine îndrăgită.

Pești de apă sărată proaspeți în detaliu

Cum să recunoști peștii de apă sărată proaspeți

Semnele de prospețime la toți peștii de apă sărată sunt pielea strălucitoare puternic colorată, cu un strat mucilaginos limpede ca apa, precum și ochii bombați și strălucitori și pupila neagră. Branhiile trebuie să fie pe lângă corp, de un roșu deschis și fără mucozități, iar solzii trebuie să fie bine atașați de pește.  Au un miros specific de mare, cel mult, de alge. Carnea peștelui este albăstrie, translucidă, elastică și revine rapid la forma sa inițială atunci când este apăsată cu degetul.

Tipuri de pești de apă sărată

Peștii de apă sărată asemănători cu heringul includ, de exemplu, heringul, sardina, hamsia și șprotul. Sunt excelenți pentru salate și garnituri. Aceștia sunt conservați în ulei și au un termen de valabilitate lung. Peștii de apă sărată asemănători cu codul provin din specia care îi poartă numele; printre aceștia, se numără codul, codul negru, pollack, mihalțul albastru sau eglefinul. Peștii de apă sărată asemănători cu codul sunt foarte buni pentru gătit. Peștii rotunzi provin din biban. Pe lângă macrou și sebastă, se numără și tonul roșu, stavridul atlantic, câinele de mare și peștele pescar, toate reprezentând delicatese. Pe de altă parte, halibutul, calcanul și cambula aparțin peștilor plați.


Proveniență

De unde provin peștii de apă sărată?

Oamenii pescuiesc, consumă și prepară peștele de apă sărată sub forma unor altor alimente de mii de ani. Peștii de apă sărată se găsesc în toate oceanele. Diferența dintre peștii de apă sărată și cei de apă dulce o face apa în care își depun icrele, și nu habitatul predominant.


Sezon

Când este sezonul peștilor de apă sărată?

Sezonul peștilor de apă sărate se desfășoară pe tot parcursul anului, cu excepția lunilor de iarnă în latitudinile nordice. Somonul, de exemplu, se pescuiește între noiembrie și decembrie, în timp ce macroul se pescuiește între martie și iulie, iar hamsia între aprilie și septembrie. După ce este pescuit, peștele este vândut în stare proaspătă sau congelată. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți peștii de apă sărată și cum se depozitează aceștia?

Pești de apă sărată proaspeți în detaliu

Peștele de apă sărată este unul dintre cele mai apreciate alimente din lume. Se poate consuma fie crud (de exemplu, sub formă de sushi), fie fiert, prăjit sau pe grătar. Peștele de apă sărată se servește foarte bine în combinație cu salate sau garnituri ușoare.

Peștele cu carne tare, precum codul, se prepară bine în tigaie sau pe grătar. Copiii iubesc peștele pane sau prăjit. Peștele poșat este foarte simplu de preparat și sănătos. Pentru prepararea acestuia, este nevoie de un decoct din apă, oțet sau vin alb, sare și boabe de piper și, după gust, câteva legume rădăcinoase (morcovi etc.) ceapă și foi de dafin.Ingrediente

Ce conțin peștii de apă sărată

Peștele de apă sărată reprezintă o sursă excelentă de proteine și de acizi grași nesaturați valoroși, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Acesta susține echilibrul mineralelor și vitaminelor din organismul uman și este important pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, a mușchilor și a oaselor.

Aminoacizii și iodul sunt deosebit de valoroși

Carnea peștelui de apă sărată are un conținut deosebit de ridicat de proteine cu valoare biologică. Profilul de aminoacizi este similar cu cel al mamiferelor; conținutul de aminoacizi esențiali este deosebit de ridicat. Grăsimea conținută se găsește sub formă de acizi grași polinesaturați cu lanț mai lung, în special în uleiul de pește. Este ușor de digerat. Peștii de apă sărată nu conțin aproape deloc carbohidrați, ci nutrienți și substanțe active, precum și multe oligoelemente și vitamine. Peștii de apă sărată conțin mult iod.