Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Piersicile uscate: un deliciu

Piersicile reprezintă un membru nou și relativ puțin cunoscut în familia fructelor uscate, comparativ cu smochinele, curmalele, prunele și stafidele. Cu toate acestea, se pot găsi atât simple, cât și în combinație cu alte fructe.

Informații utile

Piersicile uscate au următoarele proprietăți speciale

Piersici uscate, în detaliu

Piersicile uscate sunt bogate în fibre și substanțe nutritive, asemenea altor fructe uscate. Este important să ținem cont de faptul că există piersici uscate tratate cu sulf sau netratate. Sulful se adaugă pentru ca fructele uscate să nu capete un aspect neplăcut și pentru a-și menține culoarea galben-portocalie a pulpei, în loc să preia culoarea galben-maronie clasică din timpul uscării. Fructele tratate cu sulf pot provoca intoleranțe sau alergii persoanelor sensibile. Astfel, se recomandă ca persoanele alergice și cele care apreciază produsele naturale să se orienteze spre fructele uscate netratate.


Proveniență

De unde provin piersicile uscate?

Piersicile se cultivă în Spania, Italia, Grecia, Turcia, America de Sud, SUA și Africa de Sud. De acolo, ne sunt livrate direct uscate. În trecut, uscarea era principala metodă de conservare a fructelor. În prezent, se utilizează în principal în gastronomie. Asemenea altor fructe uscate, piersicile uscate sunt un deliciu pentru cei ce apreciază alimentele sănătoase. 


Sezon

Când este sezonul piersicilor uscate?

Piersicile uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite piersicile uscate și cum se depozitează?

Piersici uscate, în detaliu

Piersicile uscate pot fi consumate pur și simplu între mese. Sunt foarte dulci și, când sunt tăiate în bucăți mici, se potrivesc în müsli, pentru preparate la cuptor, dar și în felurile de mâncare sărate sau picante, cum ar fi chutney. Când consumi piersici uscate, ai în vedere că au mai mult zahăr decât piersicile proaspete. Acest aspect este important nu numai pentru valoarea nutrițională, dar și pentru sănătate. Piersicile uscate se păstrează într-un recipient închis ermetic.


Ingrediente

Ce conțin piersicile uscate

Piersicile uscate sunt o gustare excelentă între mese. Sunt sănătoase și bogate în vitaminele C, B, potasiu, calciu fosfor și zinc.

Valoare nutritivă
 

kcal: 244 kcal

Carbohidrați: 53,9 g

Proteine: 3,1 g

Grăsimi: 0,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 83 µg

Vitamina B1: 0,01 mg

Vitamina B2: 0,14 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 17 mg

Vitamina E: 5,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 46 mg

Fier: 6,5 mg

Potasiu: 1340 mg

Magneziu: 54 mg

Sodiu: 9 mg