Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Prunele uscate: bune pentru digestie

Prunele uscate se mai numesc și prune stafidite. Sunt foarte moi și zemoase și provin din California, unde sunt crescute și produse la nivel industrial. În gastronomie, prunele uscate sunt foarte căutate toamna și iarna.  

Informații utile

Prunele uscate au următoarele proprietăți speciale 

Prune uscate, în detaliu

Prunele uscate, asemenea altor fructe uscate, sunt foarte bogate în substanțe nutritive și fibre – acestea sunt foarte importante, mai ales pentru colon. Prunele uscate sunt de culoare albastru închis și uneori sunt acoperite de o peliculă albă. Aceasta nu este dăunătoare, este doar zahăr cristalizat.

Cum se usucă prunele

Pentru uscare, prunele sunt lăsate să se coacă în copac, la soare, cât mai mult posibil, până devin ușor ridate. Numai prunele perfecte și coapte se folosesc pentru a obține cele mai bune prune uscate. Prunele stricate sau cu viermi sunt aruncate. 


Proveniență

De unde provin prunele uscate?

Prunele aparțin familiei trandafirilor. Sunt originare din Asia Mică. Ele se cultivă în Grecia de mai mult de 2500 de ani. În prezent, cea mai mare producție de prune uscate provine din California.


Sezon

Când este sezonul prunelor uscate?

Prunele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului, deoarece rezistă foarte mult.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite prunele uscate și cum se depozitează?

Prune uscate, în detaliu

Prunele uscate sunt o gustare ideală între mese. De asemenea, se pot utiliza și în müsli, preparate la cuptor sau alte preparate culinare. Prunele uscate se folosesc și în prăjituri sau alături de coastele de porc. Pentru frigăruile din prune, prunele uscate se învelesc cu bacon și apoi se prăjesc ușor. O variantă dulce ar fi spuma de prune cu nuci, pentru care prunele se fac piure, alături de nuci, stafide și puțin oțet.

Cum se depozitează prunele uscate

Dacă nu se deschide ambalajul, prunele uscate pot rezista și până la doi ani. Trebuie să fie depozitate într-un loc uscat și ferit de lumina soarelui. Prunele uscate tratate cu sulf au o durată de viață mai mare decât cele netratate. După deschidere, trebuie consumate în câteva săptămâni.


Rețete

La ce poți folosi prunele uscate


Ingrediente

Ce conțin prunele uscate

Prunele uscate sunt bogate în fibre. Sunt foarte bune pentru colon și tratează constipația. De asemenea, oferă corpului o sursă rapidă de energie și sunt ideale pentru o gustare rapidă. Prunele uscate conțin multe substanțe nutritive și sunt bogate în vitamina E și minerale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 222 kcal

Carbohidrați: 47,4 g

Proteine: 2,3 g

Grăsimi: 0,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 23 µg

Vitamina B1: 0,15 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 4 mg

Vitamina E: 4,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 41 mg

Fier: 2,3 mg

Potasiu: 824 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 8 mg