Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Burta de porc: savuroasă și aromată

Burta de porc are utilizări multiple. Gustul aromat, savuros și consistent este foarte apreciat în bucătărie. Acest lucru o face un ingredient excelent, de exemplu, pentru tocănițe.

Informații utile

Burta de porc are următoarele proprietăți speciale

Burtă de porc proaspătă în detaliu

Burta de porc cuprinde bucățile de carne din jurul părții frontale și anterioare a cutiei toracice a porcului. Aceste bucăți de carne pot conține părți din oasele coastelor și grăsime. Ele sunt folosite sub formă de costițe pe grătar. Carnea rămasă este carnea din burtă, care servește și ca slănină. Burta de porc se poate găti, prăji, conserva în saramură și afuma.

Burta de porc este cunoscută și sub numele de slănină, care este de obicei afumată. Pentru slănină, nu se folosește numai țesutul adipos din burtă, ci și din pulpa și spata porcului. Dacă burta de porc încă dispune de fâșii fragede de carne, este potrivită și pentru prepararea baconului pentru micul dejun, pe care oamenii îl folosesc cu plăcere și ca garnitură pentru pâine. Această slănină poate fi folosită, de asemenea, pentru a unge carnea slabă sau vânatul.


Proveniență

De unde provine burta de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul burții de porc?

Burta de porc este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită burta de porc și cum se depozitează aceasta?

Burtă de porc proaspătă în detaliu

Burta de porc se folosește în bucătărie de mulți ani. În special tocănițele primesc un gust savuros și aromat de la burta de porc. Burta de porc se poate înăbuși sau prăji. Dacă șoriciul tăiat este fiert în apă sărată înainte de prăjire, după aceea devine foarte crocant. Recent, burta de porc a devenit impresionantă la grătar, de exemplu, sub forma fripturii din spată de porc.

Cum se depozitează burta de porc

Burta de porc proaspătă (în ambalaj vidat) poate fi păstrată în frigider la o temperatură de 3 până la 7 grade, timp de cel puțin 7 zile. Odată deschisă, se păstrează încă 4-5 zile. Burta de porc proaspătă poate fi păstrată în congelator până la un an.


Rețete

La ce poți folosi burta de porc


Ingrediente

Ce conține burta de porc

Burta de porc conține vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina B3, care este importantă pentru procesele metabolice din corp.

Valoare nutritivă
 

kcal: 0 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 17,8 g

Grăsimi: 21,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 6 µg

Vitamina B1: 0,81 mg

Vitamina B2: 0,81 mg

Vitamina B6: 0,45 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 1 mg

Fier: 1,1 mg

Potasiu: 157 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 59 mg