Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pulpa de porc: cea mai mare bucată de carne din porc

Pulpa de porc reprezintă o bucată din partea posterioară a porcului. Datorită mărimii lor, ambele pulpe de porc reprezintă aproximativ 25% din animal; fiecare pulpă cântărește între 5 și 10 kg, în funcție de vârsta în momentul tăierii și de greutatea porcului.

Informații utile

Pulpa de porc are următoarele proprietăți speciale

Pulpă de porc proaspătă în detaliu

Pulpa de porc este cea mai mare bucată de carne de la porc. Este vorba despre o bucată din partea posterioară a porcului. Pulpa este compusă din coapsă, șold și zona pelviană. De cele mai multe ori, pulpa se servește tăiată în bucăți. Este împărțită în partea inferioară, superioară, nucă și șold. Datorită consistenței sale, fiecare parte se potrivește pentru o formă diferită de preparare.

Carnea mai este denumită jambon. Pulpa de porc întreagă, cu șorici, grăsime și oase, se numește jambon cu os. Acesta este folosit pentru a face specialități din jambon, cum ar fi Jamon Serrano și jambonul de Parma.


Proveniență

De unde provine pulpa de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul pulpei de porc?

Pulpa de porc este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pulpa de porc și cum se depozitează aceasta?

Pulpă de porc proaspătă în detaliu

Partea rotundă a pulpei de porc care mărginește partea inferioară și se află în fața genunchiului porcului se numește nucă, datorită formei sale. Din cauza formei sale naturale, este deseori pusă în saramură într-o singură bucată și vândută sub formă de șuncă din nucă. Datorită cărnii sale slabe, pulpa se poate prepara foarte bine și sote.

În plus, pulpa de porc se poate prelucra și într-o singură bucată. De exemplu, se taie în funcție de dimensiune și se elimină părțile de grăsime proeminente, se pune în saramură sau se usucă la aer și se servește sub formă de jambon cu os. Jambonul italian de Parma și Jamon Serrano din Spania se remarcă în special ca variante foarte aromate ale jambonului de porc.

Cum se depozitează pulpa de porc

Carnea crudă și încă neprocesată a pulpei de porc se păstrează în frigider timp de 2-3 zile. În cazul în care nu a fost ambalată ermetic, pulpa de porc trebuie să fie păstrată cât mai ermetic posibil, de exemplu, într-un recipient închis. Este important ca recipientul să fie clătit în prealabil cu apă caldă pentru a nu rămâne germeni. Carnea congelată se poate păstra chiar și până la un an, cu condiția ca lanțul frigorific să nu fi fost întrerupt sau carnea să fi fost congelată imediat.


Ingrediente

Ce conține pulpa de porc

Pulpa de porc conține vitamine și minerale importante. Conține vitaminele B importante, respectiv B1, B2, B3, B5 și B6. Unele dintre mineralele importante pe care le conține sunt magneziul, calciul și fosforul.

Valoare nutritivă
 

kcal: 136 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,2 g

Grăsimi: 5,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,9 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,5 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,41 mg

 

Minerale

 

Calciu: 2 mg

Fier: 1,09 mg

Potasiu: 300 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 75 mg