Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cotletul de porc: delicios și cu o valoare nutritivă ridicată

Cotletul de porc se află la stânga și la dreapta coloanei vertebrale, în partea posterioară a porcului. Se numește, de asemenea, fir de cotlet și se extinde până la pulpa posterioară. Din firul de cotlet se taie diferite bucăți de carne, fiecare purtând un nume diferit.

Informații utile

Cotletul de porc are următoarele proprietăți speciale

Cotlet de porc proaspăt în detaliu

Cotletul de porc este un mușchi care se extinde de la picioarele anterioare la cele posterioare. Bucățile de carne din față formează cotletul de ceafă, cele din mijloc cotletele cu os și coastele, iar cele din spate cotletele de mușchi file. Cotletul de mușchi este foarte slab și nu are oase. Carnea cotletului cu os este foarte marmorată și, prin urmare, are un gust suculent și aromat.

Cotletele de ceafă au un os mic de aproximativ 3 cm și sunt acoperite de grăsime, ceea ce face carnea puțin mai gustoasă și mai suculentă decât cea a cotletului cu os. Cotletele se servesc adesea deja marinate. Sunt condimentate cu ardei, usturoi, sare, piper și ulei.


Proveniență

De unde provine cotletul de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul cotletului de porc?

Cotletul de porc este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cotletul de porc și cum se depozitează acesta?

Cotlet de porc proaspăt în detaliu

Cotletul se poate pregăti în diferite moduri: se poate prăji la tigaie timp de 2,5 minute sau se poate prăji puțin și apoi se poate coace la cuptor timp de 17 minute. În mod alternativ, se poate face și pe grătar. Dacă freci cotletul cu sare înainte de a-l găti, vei obține o crustă crocantă. Apoi, cotletul se lasă la marinat pentru o bună asezonare. Într-o etapă ulterioară, cotletul se poate pregăti sub formă pane, cu făină, ou, smântână și pesmet. Apoi se poate găti.

Cum se depozitează cotletul de porc

Cotletul de porc proaspăt se poate depozita la frigider timp de până la 3 zile. Cel mai bine este să scoți cotletul din ambalaj, să-l acoperi și să-l pui pe o farfurie în frigider, la o temperatură de 2 până la 4 grade. O altă modalitate este să îl congelezi; în acest fel, poate fi păstrat timp de 6 luni. Cotletul congelat se decongelează încet peste noapte în frigider.


Rețete

La ce poți folosi cotletul de porc


Ingrediente

Ce conține cotletul de porc

Cotletele de porc conțin minerale și vitamine importante, cum ar fi vitamina B1, care este responsabilă pentru metabolismul energetic din celule.

Valoare nutritivă
 

kcal: 210 kcal

Carbohidrați: 0,01 g

Proteine: 28,5 g

Grăsimi: 10,67 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,03 µg

Vitamina B1: 0,79 mg

Vitamina B2: 0,25 mg

Vitamina B6: 0,51 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,52 mg

 

Minerale

 

Calciu: 15 mg

Fier: 2,38 mg

Potasiu: 341 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 223 mg