Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fileul de porc: slab, fraged și suculent

Fileul de porc este, de departe, bucata de cea mai înaltă calitate și cea mai fragedă. Este un fir subțire de mușchi situat sub coloana vertebrală și protejat de firul cotletului din jumătatea din spate a porcului.

Informații utile

Fileul de porc are următoarele proprietăți speciale

File de porc proaspăt în detaliu

Fileul de porc, care în Austria se mai numește și „Jungfernfilet”, este deosebit de fraged, slab, suculent și are un gust intens. Acesta este împărțit în capul fileului, mijloc și vârful fileului. Vârful fileului se mai numește și file sau mignon

Fileul de porc proaspăt are un aspect lucios și o textură fermă. Înainte ca fileul de porc să ajungă în comerț, se îndepărtează toate țesuturile adipoase aderente, pentru ca bucata de mușchi să rămână pură și de înaltă calitate. Această bucată de mușchi are o structură fibroasă extraordinar de fină, care determină în principal savoarea de înaltă calitate a fileului de porc.


Proveniență

De unde provine fileul de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul fileului de porc?

Fileul de porc este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit fileul de porc și cum se depozitează acesta?

File de porc proaspăt în detaliu

Fileul de porc este o carne foarte bună prăjită sau făcută pe grătar. Fileul de porc, tăiat în bucățele sau felii, se folosește pentru diverse specialități, de exemplu, pentru fâșii de carne înăbușite. Fileul de porc stă la baza fripturilor din file, din capul fileului, din medalioane, din file mignon și din file cubulețe pentru fondue sau raclette.

Cum se depozitează carnea de porc

Fileul de porc nu trebuie preparat imediat după tăierea porcului, ci trebuie lăsat la maturat timp de 2 sau 3 zile. Calitatea bună este ușor de recunoscut după culoarea roz pal și mirosul neutru. Carnea se poate păstra la frigider 2-3 zile. Pentru o depozitare optimă, fileul trebuie așezat într-un recipient cu capac, pe o farfurie întoarsă. În acest fel, fileul nu stă în suc propriu. Dacă fileul de porc este ambalat în vid, acesta poate fi păstrat în frigider la o temperatură sub 7 grade timp de o săptămână. La congelator se poate păstra până la 10 luni.Ingrediente

Ce conține fileul de porc

Fileul de porc conține mulți nutrienți, este sărac în calorii și sănătos. Acesta conține multe vitamine B și minerale de înaltă calitate.

Valoare nutritivă
 

kcal: 166 kcal

Carbohidrați: 1,16 g

Proteine: 21,22 g

Grăsimi: 8,41 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,03 µg

Vitamina B1: 0,67 mg

Vitamina B2: 0,21 mg

Vitamina B6: 0,42 mg

Vitamina C: 2,12 mg

Vitamina E: 0,39 mg

 

Minerale

 

Calciu: 30 mg

Fier: 1,16 mg

Potasiu: 351 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 127 mg