Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Șunca Kasseler: o friptură clasică și savuroasă

Carnea aromată de porc din coaste, ceafă sau spată este ideală pentru preparate consistente, cum ar fi fripturi, tocănițe sau caserole cu carne în combinație cu varză sau sfeclă. 

Informații utile

Șunca Kasseler are următoarele proprietăți speciale

Șuncă Kasseler proaspătă în detaliu

Șunca Kasseler și orașul german Kassel nu au nimic în comun. În schimb, numele provine de la maestrul măcelar Cassel, care a descoperit acest tip de carne în saramură și afumată în Berlin în anul 1900. Șunca Kasseler este preparată din coaste, ceafă, spată sau burtă de porc. Este ușor uscată și afumată înainte de preparare. Carnea se poate prăji, găti sau coace. Datorită saramurii și afumării în prealabil, timpul de gătire este scurtat. 


Proveniență

De unde provine șunca Kasseler?

Probabil că maestrul măcelar din Berlin, Cassel, a fost primul care a descoperit șunca Kasseler în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, termenul de șuncă „Kasseler” poate proveni și de la cuvântul francez „casserolle”, reprezentând o cratiță care a fost adusă în Berlin de hughenoți. Șunca Kasseler este preparată din coaste, ceafă, spată sau burtă de porc.


Sezon

Când este sezonul șuncii Kasseler?

Șunca Kasseler este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită șunca Kasseler și cum se depozitează aceasta?

Șuncă Kasseler proaspătă în detaliu

Șunca Kasseler a fost descoperită în Germania și nu e de mirare că această carne se găsește în special în rețetele de iarnă germane. Se poate procesa în diferite preparate, tocănițe și caserole. La acest tip de șuncă se potrivesc foarte bine garniturile de legume, cum ar fi napii, varzavarza murată sau kale cu cartofi natur. Șunca Kasseler este foarte bună și rece, sub formă de mezel. Se poate pregăti în multe feluri și cu condimente mediteraneene sau ingrediente asiatice, nu numai cu varză murată. 

Cu toate acestea: cei cărora le place să facă grătar ar trebui să se abțină de la a face acest lucru cu carne afumată și în saramură și nu ar trebui să pună șunca Kasseler pe grătar. Șunca Kassel se conservă prin saramură și afumare și rezistă astfel câteva săptămâni. Se poate depozita la frigider timp de 5 zile la o temperatură de 7 grade. Șunca Kasseler poate fi, de asemenea, congelată.


Ingrediente

Ce conține șunca Kasseler

Șunca Kasseler conține vitamine și minerale importante. Unele dintre cele importante sunt vitaminele B1 și B3. Șunca Kasseler conține multă vitamină B1, care asigură performanța corpului și a minții. Vitamina B3 susține procesele metabolice din corp și servește celulelor pentru producerea de energie.

Valoare nutritivă
 

kcal: 271 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 23,07 g

Grăsimi: 20,03 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,81 mg

Vitamina B2: 0,24 mg

Vitamina B6: 0,31 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,48 mg

 

Minerale

 

Calciu: 11 mg

Fier: 2,38 mg

Potasiu: 251 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 62 mg