Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Crème fraîche: rafinează multe mâncăruri

„Crème fraîche” este un termen franțuzesc și înseamnă smântână proaspătă. Deoarece este utilizată de obicei pentru rafinarea mâncărurilor, conținutul său mare de grăsime joacă un rol mai degrabă subordonat. Conținutul de grăsime îi conferă însă gustul adevărat.

Informații utile

Crème fraîche are următoarele proprietăți speciale

Crème fraîche proaspătă în detaliu

Crème fraîche este un produs din lapte fermentat și este obținut cu ajutorul culturilor speciale de bacterii lactice și alte microorganisme din smântână. Iaurtul, chefirul, laptele bătut și laptele acru se numără, de asemenea, printre produsele lactate fermentate. Crème fraîche nu conține conservanți sau alte adaosuri, ci doar adaos de zaharoză. Crème fraîche este foarte nutritivă și poate fi păstrată pentru un timp limitat la frigider. Smântâna de consum și smântâna fermentatăsunt produse similare.

Diversitate cu Crème fraîche

Pentru diferite mâncăruri, Crème fraîche este un adaos savuros; prin urmare, este utilizată, de exemplu, la mesele de prânz, la rafinarea sosurilor sau pentru salate cu verdețuri. Este un adaos clasic pentru legumele crocante de vară și înviorează și legumele de iarnă. Crème fraîche conferă dip-urilor un gust delicat și cremos. Crème fraîche se comercializează și sub formă îmbogățită cu verdețuri și condimente, însă varianta naturală este cea mai populară. 


Proveniență

De unde provine Crème fraîche?

Crème fraîche este comparată adesea cu smântâna fermentată, însă, în afară de consistența fundamentală cremoasă, cele două produse sunt destul de diferite. Smântâna fermentată este semnificativ mai fină și mai puțin acrișoară. Crème fraîche originară din Franța este considerabil mai grasă, cu toate acestea, ambele sunt produse lactate fermentate.


Sezon

Când este sezonul Crème fraîche?

Crème fraîche este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită Crème fraîche și cum se depozitează aceasta?

Crème fraîche proaspătă în detaliu

Crème fraîche se utilizează cu precădere pentru rafinarea sosurilor, însă nu și la mâncărurile franțuzești. Este adecvată, de asemenea, pentru salate, supe, dip-uri, paste și sufleuri. Crème fraîche este un produs proaspăt cu termen de valabilitate limitat, ce trebuie ținut la rece. După deschidere, se recomandă consumarea acesteia în câteva zile.


Rețete

La ce poți folosi Crème fraîche

Ingrediente

Ce conține Crème fraîche

Crème fraîche este bogată în calciu, vitamina A și vitamina E.

Valori nutritive
 

kcal: 378 kcal

Carbohidrați: 2,5 g

Proteine: 2 g

Grăsimi: 40 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,01 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 1,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 73 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 105 mg

Magneziu: 8 mg

Sodiu: 39 mg