Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Hreanul: un tubercul picant

Hreanul aparține familiei de plante crucifere. Este un aliment popular și un remediu naturist. Hreanul se vinde adesea conservat în borcane, dar are gust bun și în stare proaspătă. Uleiurile de muștar pe care le conține hreanul stimulează pofta de mâncare și contribuie la o digestie sănătoasă.

Informații utile

Hreanul are următoarele proprietăți speciale

Hrean proaspăt în detaliu

Rădăcina de hrean are o formă conică, cilindrică și un aspect maroniu spre ocru. Pe de altă parte, interiorul rădăcinii este alb și are o consistență tare. Rădăcinile de hrean mature au o lungime de până la 40 cm și o grosime de 6 cm și ajung la o greutate de până la 500 de grame. Se folosește doar rădăcina de hrean, iar aroma sa picantă este foarte intensă. Acest lucru nu numai că oferă o aromă deosebită preparatelor din carne și pește, ci este, de asemenea, foarte potrivit pentru prepararea de sosuri sau dipuri. Hreanul proaspăt are cel mai aromat gust. 


Proveniență

De unde provine hreanul?

Originar din Europa de Sud și de Est, hreanul s-a răspândit rapid în restul Europei, iar în prezent se poate găsi în forma sa sălbatică naturală, în special în zonele din Europa Centrală. Pentru a se dezvolta, hreanul are nevoie de un sol afânat și foarte adânc. Prin urmare, hreanul se poate cultiva și în grădina casei. India, Brazilia, Nigeria și Tanzania sunt principalele țări de cultivare a hreanului. 


Sezon

Când este sezonul hreanului?

Hreanul este o legumă obișnuită de iarnă, iar sezonul lui se întinde din octombrie până în aprilie. Prin urmare, hreanul se găsește pe piață în stare proaspătă mai ales în lunile de toamnă și de iarnă. Hreanul în formă prelucrată și hreanul conservat în borcane se poate cumpăra pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit hreanul și cum se depozitează acesta?

Hrean proaspăt în detaliu

Hreanul este un condiment popular pentru aromatizarea mâncărurilor sărate. Acesta este, de asemenea, un ingredient popular în salatele de crudități. Există numeroase feluri de mâncare care își dezvoltă gustul deosebit doar cu ajutorul hreanului; gastronomia națională ar fi greu de imaginat fără el, în special ca garnitură pentru preparatele din pește și carne. Ce ar mai fi un Tafelspitz adevărat fără un sos de hrean picant? Depozitat într-un loc răcoros și întunecat, hreanul se păstrează proaspăt timp de câteva săptămâni.


Rețete

Ce puteți găti cu hrean


Ingrediente

Ce conține hreanul

Când vine vorba de sănătate, hreanul este considerat un adevărat ingredient universal și conține numeroase minerale benefice pentru sistemul nervos și pentru formarea masei osoase si musculare. Uleiurile de muștar pe care le conține stimulează pofta de mâncare și contribuie la digestie. Uleiurile esențiale de hrean au un efect antibacterian și întăresc astfel sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 78 kcal

Carbohidrați: 11,67 g

Proteine: 2,8 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,14 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,18 mg

Vitamina C: 114 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 94 mg

Fier: 1,2 mg

Potasiu: 628 mg

Magneziu: 38 mg

Sodiu: 9 mg