Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul de vițel: perfect la grătar

Cârnatul de vițel reprezintă de obicei un „Bratwurst”, care trebuie să conțină, în funcție de tip, o cantitate minimă de carne de vițel în conținutul de carne. Totuși, nu se prepară obligatoriu din carne de vițel pură.

Informații utile

Cârnatul de vițel are următoarele proprietăți speciale

Cârnat de vițel în detaliu

Cârnatul de vițel aparține familiei cârnaților fierți. Este un cârnat slab și ușor de digerat. Se prepară din carne de vițel și condimente. Carnea este învelită în intestine de porc, care se numesc intestine naturale. Acesta se poate prăji sau se poate face pe grătar. Cârnatul de vițel conține 13 grame de proteine, 20 de grame de grăsime și 237 de kilocalorii.


Proveniență

De unde provine cârnatul de vițel?

Cârnații erau deja cunoscuți în Grecia Antică. Câștigătorul unei competiții primea un cârnat drept recompensă. Romanii, de asemenea, adorau cârnații. În Evul Mediu, măcelarii organizau competiții de cârnați, pentru a vedea cine poate să facă cel mai lung și cel mai bun cârnat. De altfel, în anul 1943 a fost preparat primul „Olma-Bratwurst” în St. Gallen (Elveția). Acest cârnat de vițel din St. Gallen este compus din carne de porc, slănină și cel puțin jumătate din el din carne de vițel.  


Sezon

Când este sezonul cârnatului de vițel?

Cârnatul de vițel este disponibil pe tot parcursul anului. 


Cârnat crud proaspăt în detaliu

Care sunt tipurile de cârnați cruzi?

Salamul este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de cârnați cruzi. Este compus din carne de porc și alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de vită. Punerea în saramură cu sare cu nitriți conferă culoarea roșiatică a cărnii.  Pe de altă parte, cârnații cu durată mare de conservare se referă la tipurile de cârnați cruzi, care se conservă prin afumare, uscare la aer și lactobacili.  O caracteristică tipică a cârnaților cu durată mare de conservare este aceea că se pot conserva fără răcire și se pot consuma în stare crudă. Sortimentele tipice de cârnați uscați sunt:

  • Cabanos
  • Plockwurst
  • Cervelat
  • Cârnat fermentat
  • Ahle Wurst
  • Landjäger


Mettwurst este compus din carne de vită și de porc. Acestea sunt disponibile atât în variante ușor de tăiat, cât și în variante tartinabile. Tipurile cunoscute de mettwurst sunt mettwurst cu șuncă, mettwurst tare, Holsteiner Mettwurst, precum și Pommersche Mettwurst. Din categoria variantelor tartinabile fac parte mettwurst grosier, cârnații Braunschweiger, Berliner Mettwurst, precum și mettwurst simplu.

Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul de vițel și cum se depozitează acesta?

Cârnat de vițel proaspăt în detaliu

Cârnatul de vițel este un cârnat foarte slab și ușor de digerat. Astfel, nu trebuie să lipsească la niciun grătar. Cu acest cârnat de porc se pot pregăti diferite preparate. Cârnatul de vițel se prăjește excelent în tigaie și se servește cu piure de cartofi, legume, salată de cartofi, ciorbă, tocăniță, salată de cârnați sau cu slănină. Cârnatul de vițel din St. Gallen se consumă în locul său natal din estul Elveției fără muștar.

Cum se depozitează cârnatul de vițel

Dacă se află încă în stare crudă, cârnatul de vițel proaspăt se poate depozita la frigider maximum 3 zile. Cutia de depozitare trebuie să fie bine închisă. Dacă se află în ambalaj vidat, cârnatul de vițel se poate păstra timp de 2 săptămâni la frigider. Cârnatul se răcește cel mai bine dacă se află direct deasupra lădiței de legume. De asemenea, se poate congela, iar termenul de valabilitate se mărește la 4 luni. În timpul decongelării, cârnatul de vițel trebuie pus pe o farfurie învelită în folie.


Rețete

La ce poți folosi cârnatul de vițel


Ingrediente

Ce conține cârnatul de vițel

Carnea de vițel este slabă și ușor de digerat. Cârnatul de vițel oferă corpului uman vitamine B importante, necesare pentru metabolism. În plus, carnea de vițel reprezintă o sursă importantă de fier. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 273 kcal

Carbohidrați: 0,26 g

Proteine: 12,22 g

Grăsimi: 25,07 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,41 mg

Vitamina B2: 0,13 mg

Vitamina B6: 0,26 mg

Vitamina C: 0,08 mg

Vitamina E: 0,26 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 0,66 mg

Potasiu: 209 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 755 mg