Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul galben: conține o cantitate redusă de sare și grăsimi

Un cârnat fiert fraged, cu o consistență moale și o aromă blândă, asta înseamnă cârnatul galben bavarez. În trecut, se făcea parțial din creier și se folosea șofran sub formă de colorant, care dădea culoarea galbenă a intestinului cârnaților. În prezent, nu se mai aplică niciuna dintre cele două caracteristici.

Informații utile

Cârnatul galben are următoarele proprietăți speciale

Cârnat galben proaspăt în detaliu

Cârnatul galben se remarcă în special prin conținutul redus de sare și grăsimi. Caracteristica sa distinctivă este culoarea palidă, deoarece nu este înroșit. Procesul de fierbere conferă cârnaților galbeni o formă albă și strălucitoare. În cazul în care carnea de porc este înlocuită parțial cu carne de vită cu aceeași compoziție, bucata de carne, în funcție de cantitatea schimbată, are o înălțime diferită și o culoare gri intensă. Deoarece carnea nu este pusă în saramură, aceasta rămâne deschisă la culoare și nu se decolorează.


Proveniență

De unde provine cârnatul galben?

Cârnatul galben este un cârnat fiert popular făcut din carne fină de cârnați și este originar din Bavaria. Înainte se numea „cârnat de creier”, deoarece inițial era făcut cu creier. Cârnatul galben a fost menționat pentru prima dată în 1905 în lucrarea „Anfertigung zarter Fleisch- und Wurstwaren”. Rețeta descrie faptul că acest cârnat galben era făcut parțial din creier și umplut în intestine de porc colorate cu șofran.


Sezon

Când este sezonul cârnatului galben?

Cârnatul galben este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul galben și cum se depozitează acesta?

Cârnat galben proaspăt în detaliu

Cârnatul galben reprezintă o garnitură clasică pentru pâine. Mușcătura fragedă reprezintă o adevărată plăcere. Cârnații galbeni fini se potrivesc bine și cu ridichi, ceapă verde și mere într-o salată de cârnați. Un dressing picant din smântână pentru salată, muștar dulce și pătrunjel proaspăt din grădină se potrivește excelent. Pentru amatorii de dulce-acrișor, salata de cârnați galbeni cu ceapă și felii de portocale se potrivește mai bine. Dar cârnații sunt foarte gustoși și goi, fără pâine. 

Cum se depozitează cârnatul galben

Cârnatul galben, la fel ca toți cârnații fierți și gătiți, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnatul galben poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține cârnatul galben

Cârnatul galben este o sursă importantă de fier și conține, de asemenea, vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei, în timp ce mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 203 kcal

Carbohidrați: 0,19 g

Proteine: 15,3 g

Grăsimi: 15,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,11 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,38 mg

Vitamina C: 40,4 mg

Vitamina E: 0,26 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 2,9 mg

Potasiu: 260 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 818 mg