Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnații vienezi: cârnați fierți clasici

Știai că, spre deosebire de numele lor, cârnații vienezi nu provin cu adevărat din Viena? De fapt, aceștia au fost inventați de un măcelar din Frankfurt pe nume Johann Georg Lahner la începutul secolului al XIX-lea. Când Lahner s-a mutat la Viena, și-a schimbat ușor rețeta de cârnați și astfel a apărut cârnații vienezi.

Informații utile

Cârnații vienezi au următoarele proprietăți speciale

Cârnați vienezi proaspeți în detaliu

Cârnații vienezi sau pe scurt „vienezi” sunt cârnați fierți în intestin natural. Au un gust ușor afumat și sunt crocanți. Cârnatul cântărește între 50 și 70 de grame, este asemănător cu cârnatul Frankfurt, dar este făcut din carne de vită, carne de porc, slănină și condimente.


Proveniență

De unde provin cârnații vienezi?

După cum s-a menționat deja, Johann Georg Lahner, măcelarul din Frankfurt, a fost inventatorul cârnaților vienezi. La acea vreme, în Viena, spre deosebire de Germania, măcelăriile de carne de porc și de vită nu erau separate în mod consecvent. Prin urmare, Lahner a avut posibilitatea de a adăuga carne de vită la rețeta sa originală din Frankfurt. Prin amestecarea cărnii de porc cu cea de vită, a creat cârnații vienezi pe care îi cunoaștem astăzi. Cu toate acestea, această presupusă origine a cârnaților vienezi este contestată, deoarece Lahner nu este menționat într-un registru alimentar austriac din 1894.


Sezon

Când este sezonul cârnaților vienezi?

Cârnații vienezi sunt disponibili pe tot parcursul anului. Aceștia se servesc la vitrina cu produse proaspete, la rafturile frigorifice sau la borcan.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți cârnații vienezi și cum se depozitează aceștia?

Cârnați vienezi proaspeți în detaliu

Înainte de a fi savurați, cârnații vienezi nu se încing, ci doar se încălzesc în apă fierbinte. Salata de cartofi sau chiflele se servesc ca garnitură pentru aceștia. Se pot rafina cu muștar sau ketchup, după gust. Acești cârnați sunt populari, deoarece există nenumărate utilizări pentru ei. Unii îi folosesc sub formă de currywurst cu cartofi prăjiți sau ca garnitură în salata de paste, tocană, ciorbă sau piure de cartofi. De asemenea, sunt extrem de populari printre copiii mici. Nu există aproape niciun copil care să nu fi mâncat un cârnat vienez ca „gustare” la cumpărături.

Cum se depozitează cârnații vienezi

Cârnații vienezi pot fi păstrați, la fel ca toate tipurile de cârnați fierți, în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnații vienezi pot fi congelați la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis. După aceea, cârnații vienezi pot fi pur și simplu încălziți în stare congelată. Pentru a face acest lucru, se pun întâi cârnații în apă călduță și se fierb.


Ingrediente

Ce conțin cârnații vienezi

Fiind o sursă valoroasă de fier, cârnații vienezi conțin 0,9 miligrame de fier. Acesta conține, de asemenea, vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 123 kcal

Carbohidrați: 0,45 g

Proteine: 19,13 g

Grăsimi: 4,86 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,36 mg

Vitamina C: 20,89 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 21 mg

Fier: 0,94 mg

Potasiu: 264 mg

Magneziu: 21 mg

Sodiu: 837 mg