Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul de porc: o gustare delicioasă între mese

Se găsește la bâlciuri, la tonetele cu gustări, pe raftul cu carne și, bineînțeles, nu trebuie să lipsească de pe grătar la petrecerile de acasă. Este vorba despre cârnatul de porc, un tip de bratwurst simplu, dar totuși deosebit de popular.

Informații utile

Cârnatul de porc are următoarele proprietăți speciale

Cârnat de porc proaspăt în detaliu

Cârnații de porc tradiționali se prepară din carne de porc tocată grosier, introdusă în intestine de porc, care apoi se fierb. Acest tip de cârnat de porc este cunoscut și sub numele de „cârnat bratwurst grosier”. Cârnații sunt disponibili și în formă medie și fină, dar acest tip de cârnat de porc este adesea amestecat cu alte tipuri de carne. Cârnații destinați special pentru grătar au adesea un amestec special de condimente, astfel încât să aibă un gust condimentat sau picant.


Proveniență

De unde provine cârnatul de porc?

În zilele noastre, cârnații de porc sunt adesea consumați ca o mică gustare între mese. Aceștia sunt disponibili în formă rotundă de melc, subțiri, clasici, grosieri, mediu grosieri și fini. Există chiar și cârnați de porc uriași XXL, cu o lungime totală de peste 50 de centimetri. În secolul al XVII-lea, se spunea despre cârnații clasici de porc că au proprietăți medicinale. Cu toate acestea, originea lor se găsește mai puțin în bratwurst și mai mult în condimentele adăugate. Cuișoarele conținute aveau rolul de a favoriza o bună respirație și de a întări membrele. Se spunea că măghiranul din cârnații de porc ameliorează reumatismul și artrita. Cârnatul de porc nu poate fi considerat un medicament, ci trebuie doar să aibă un gust bun.


Sezon

Când este sezonul cârnatului de porc?

Cârnatul de porc este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul de porc și cum se depozitează acesta?

Cârnat de porc proaspăt în detaliu

Cârnatul de porc are un gust puternic și consistent. Astfel, nu trebuie să lipsească la niciun grătar. Se prăjește excelent în tigaie sau pe grătar. Cu acest cârnat de porc se pot pregăti diferite preparate gustoase. Cârnații de porc se potrivesc perfect cu varză murată, piure de cartofi, paste, caserole, tigaie cu cartofi și cârnați, cârnați înveliți în slănină, frigărui de cârnați, legume, sos de ceapă, tocănițe, rösti, cartofi prăjiți sau cartofi.

Cum se depozitează cel mai bine cârnatul de porc

Cârnații de porc proaspeți și negătiți sunt destinați consumului rapid, deoarece se păstrează timp de câteva zile fără conservanți, la fel ca, de exemplu, tartarul de porc proaspăt. Trebuie făcuți pe grătar sau prăjiți în cel mult 1 zi de la cumpărare și trebuie păstrați între timp la frigider la maximum 8 grade Celsius. Cârnatul se răcește cel mai bine dacă se află direct deasupra lădiței de legume. Cârnații de porc pot fi congelați între 3 și 6 luni (în funcție de congelator) fără probleme.


Rețete

La ce poți folosi cârnatul de porc


Ingrediente

Ce conține cârnatul de porc

Carnea din cârnatul de porc oferă corpului vitamine B importante, necesare pentru metabolism. În plus, carnea de porc este o sursă importantă de fier și conține minerale precum magneziu și calciu.

Valoare nutritivă
 

kcal: 289 kcal

Carbohidrați: 0,28 g

Proteine: 12,84 g

Grăsimi: 26,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,33 mg

Vitamina B2: 0,13 mg

Vitamina B6: 0,21 mg

Vitamina C: 0,07 mg

Vitamina E: 0,25 mg

 

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 0,71 mg

Potasiu: 191 mg

Magneziu: 18 mg

Sodiu: 728 mg