Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul Frankfurt: o plăcere, atât rece, cât și caldă

„Cârnatul Frankfurt” sau pe scurt „Frankfurter” este un cârnat făcut din carne de porc și cu intestin de oaie umplut. Acești cârnați fierți își obțin aroma specială printr-un proces special de afumare.

Informații utile

Cârnații Frankfurt au următoarele proprietăți speciale

Cârnați Frankfurt în detaliu

Cârnații Frankfurt sau Frankfurter se prepară din carne de porc pură și se produc numai în Frankfurt pe Main, de unde provine și denumirea de „cârnați de tip Frankfurt”. Aceștia sunt cârnați fierți subțiri în intestine naturale, cu o aromă ușor afumată. Această aromă este obținută la temperaturi scăzute în timpul procesului de afumare. 

Inițial, cârnații Frankfurt erau preparați fără adaos de sare pentru saramură cu nitriți. După procesul de afumare, cârnații, acum galbeni aurii, ca de mătase și strălucitori, au fost plasați între straturi individuale de hârtie de copt, în cutii mici de lemn. Acest lucru le conferă cârnaților Frankfurt forma lor clasică pătrată. Cârnații, deosebit de bogați în proteine, sunt o sursă excelentă de minerale și au valori nutritive bune.


Proveniență

De unde provin cârnații Frankfurt?

Denumirea de „cârnați Frankfurt” a fost protejată în Germania în jurul anului 1860 ca denumire originară. Această denumite poate fi utilizată numai pentru cârnații care sunt produși efectiv în zona orașului Frankfurt pe Main. Acest tip de cârnat era deja foarte cunoscut încă din secolul al XIII-lea. Spre deosebire de denumirea de „cârnați Frankfurt”, numele „Frankfurter” a devenit cunoscut pentru prima dată printr-o modificare a rețetei originale de către Johann Georg Lahner din Viena. Măcelarul școlit la Frankfurt a produs cârnați asemănători la Viena începând din 1805, dar a adăugat carne de vită la cea de porc.


Sezon

Când este sezonul cârnaților Frankfurt?

Cârnații Frankfurt sunt disponibili pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți cârnații Frankfurt și cum se depozitează aceștia?

Cârnați Frankfurt în detaliu

Cârnații Frankfurt nu trebuie fierți, ci doar încălziți în apă caldă timp de câteva minute. În general, este un preparat foarte simplu, dar foarte răspândit și foarte popular. În unele regiuni din Germania, se mănâncă în mod tradițional în Ajunul Crăciunului cu salată de cartofi, deoarece acest fel de mâncare se prepară rapid, iar oamenii doresc să mănânce doar mese mici în ajunul sărbătorii. Salata de cartofi este cea mai obișnuită garnitură pentru cârnații Frankfurt. Adesea se consumă în pâine sau în chiflă. Se mai servește împreună cu muștar sau hrean

Cum se depozitează cârnatul Frankfurt

Cârnatul Frankfurt poate fi păstrat, la fel ca toate tipurile de cârnați fierți, în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnatul Frankfurt poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis. După aceea, cârnații pot fi pur și simplu încălziți în stare congelată pentru a fi refolosiți. Pentru a face acest lucru, cârnații se pun în apă călduță pentru început și apoi se lasă la încălzit.


Ingrediente

Ce conține cârnatul Frankfurt

Cârnatul Frankfurt este o sursă importantă de fier. În plus, conține vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei, în timp ce mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 249 kcal

Carbohidrați: 0,26 g

Proteine: 18,63 g

Grăsimi: 19,49 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,18 mg

Vitamina B2: 0,22 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 25,81 mg

Vitamina E: 0,23 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 1,99 mg

Potasiu: 305 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 957 mg